By Tineke Katsipodas

Opening K-store

K-store.png

E E N   D R O O M   V E R W E Z E N L I J K T

Het begon allemaal in 2012. Ilyas Kaya besloot zijn droom als zelfstandige kleermaker na te jagen. Maastricht werd de plek van inspiratie en productie. De stad van zijn geliefde en het mondaine kruispunt van Europa. Ilyas en zijn vrouw Hounaida hebben er geen seconde spijt van.

Hounaida: “Tegen de stroom en alle adviezen in, zetten we ons voornemen door. We werden voor gek verklaard. Het economisch klimaat van dat moment was een uitdaging voor iedere starter.”

Het doorzettingsvermogen van het onafscheidelijke duo wordt beloond. Binnen enkele jaren is K-atelier uitgeroeid tot een fenomeen. De ware liefhebber van ambachtelijk gesneden maatpakken in de meest exclusieve Italiaanse en Engelse stoffen, heeft zijn ‘maître tailleur supérieur’ gevonden.

Van K-atelier naar K-store

Het succes van het atelier leidde tot een herbezinning. Uitbreiden was ondenkbaar. Dat zou betekenen dat de inzet van personeel de productie moest verhogen. Een idee dat het duo absoluut niet ziet zitten. Hounaida: “Ilyas wil altijd zelf de hand hebben in het gehele vervaardigingsproces. Van delegeren is geen sprake.”

Met hun nieuw gevestigde K-store in de prachtige Stokstraat, voegen ze een dimensie toe aan het atelier. De ruime store biedt prêt-à-porter kleding. De snit en materiaalkeuze van ieder kledingstuk zijn van het K-duo. Alles is afzonderlijk door hun vingers gegaan en de kwaliteit laat niets te wensen over. De dagelijkse leiding over de store ligt in handen van Hounaida. servicegericht als hij is, zal ook Ilyas zo nu en dan bijspringen. Voor een maatpakliefhebber in de dop, kan dit zomaar een stap worden naar het befaamde K-atelier.

K-store
Stokstraat 20, Maastricht
T. +31 (0)43 8519060
info@k-storemaastricht.nl

Opening Brandsøn

DSCF3982.jpg

Brandsøn restaurant

Het Stokstraatkwartier is een bijzondere horecagelegenheid rijker. Met de komst van restaurant Brandsøn, drinking bar & dining room wordt er een extra dimensie aan de Maastrichtse gastronomie toegevoegd.

Voor de doorgewinterde initiatief- en horecaondernemer Roel Rutten was het tijd voor een nieuwe uitdaging. Het werd zijn missie om alles waar hij zich jarenlang door liet inspireren, bij elkaar te brengen.

Na een gastvrije verwelkoming, kijk je meteen je ogen uit. Het smaakvol gekozen interieur levert een gevoel van luxe, rust en welbehagen op. Een riante ruimte met een intieme sfeer en oog voor detail. Deze lijn wordt doorgevoerd op de menukaart. Het ruime aanbod toont passie en creativiteit in smaakbeleving.

Door de gevarieerde zitmogelijkheden, is deze locatie voor iedere gelegenheid gepast. Als je de verbinding zoekt met andere gasten is de ronde bar een uitgelezen kans. Een geweldige eye-catcher bij binnenkomst.

Het bijzondere logo verraadt de connectie met de stad aan de Maas. De Mosasaurus prijkt als huisstijldrager op verschillende uitingen en artikelen. Deze enorme hagedis zwom miljoenen jaren geleden in de streek. Het is dan ook nauwelijks toeval te noemen dat Brandsøn letterlijk aan de Maas ligt. Het ruime terras werpt een blik naar de andere oever waar het stadsdeel Wyck haar eigen bijzondere gezicht toont.

Laat deze kans niet aan je voorbijgaan wanneer je Maastricht bezoekt.

Brandsøn, Het Bat 2, Maastricht.
T. +31 (0)43 32012620
info@brandson.restaurant